Різдвяне привітання хору храму Пресвятої Трійці отців Василіян

Нехай колядує сьогодні вся Україна
і всі усюди, де б’ється українське серце!
Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук

Сьогодні весь християнський світ радіє величним різдвяним святам. З усіх усюд, по всіх українських оселях цього часу лунають різдвяні колядки, досить часто із мотивами сучасності.

Прекрасна старовинна українська традиція радувати людей піснями у різдвяно-новорічні свята, прославляючи народження Всевишнього, чудово збереглася у європейській культурі і дотепер знаходить відгук в українських серцях.

Коли вслуховуєшся у слова величальних пісень і колядок, то ніби народжуєшся знову, відчуваєш нове життя у своєму серці. Літургійні святкування, різдвяні гімни і співи, що прославляють втілення Христа, нагадують нам, що новонароджений Божий Син є джерелом нашого спасіння. Лише через Нього, у покаянні, любові і всепрощенні ми можемо очистити наші душі та серця. І саме світло Різдва Христового осяює сутінки життя нашого, виводить нас з темряви, визволяє від гріхів, зцілює духовно, дарує радість, щастя, душевний спокій, мир, любов до людей і до світу, а також об’єднує нас усіх в єдину християнську родину.

У неділю, 8 січня 2017 року Божого прихожани храму Пресвятої Трійці отців Василіян Кам’янця-Подільського після святкової Божественної Літургії мали пречудову можливість чути колядні заспіви у виконанні хору, який своїм милозвучний співом підсилює Боже Слово, що лунає у храмі під час святкових і недільних богослужінь, і допомагає йому глибоко проникати у серця парафіян. Цієї різдвяної неділі хористи, виконуючи колядки, оспівували народження Спасителя, славили царство Боже і величне світло віри Христової. На завершення свого виступу заспівали одну з найвідоміших українських колядок “Нова радість стала”, до виконання якої долучились усі присутні у церкві.

Настоятель Храму і монастиря отець Макарій Солюк, ЧСВВ зі щирого серця подякував хористам за їх прекрасний колядний спів на славу Божу і на радість прихожан, а також закликав усіх присутніх у храмі наповнювати святковою колядою свої серця і власні домівки, прославляючи Милосердного Бога і закликаючи Його сповнювати нас радістю, добром і щастям.

Хорони нас Боже від негод,
Пошли волю й щастя на народ.
Будем вік Тобі чесно служити,
В Тебе прощення за гріхи просити.

Прес-служба монастиря

img_0604

img_0619

 

 

 

You may also like...